Objekt har lagts till

Hur man lockar dina fransar som ett proffs

How To Curl Your Lashes Like A Pro

Många tycker om att ha långa, voluminösa och perfekt böjda fransar när vi går hemifrån. Men hur håller du dina fransar på topp hela dagen? Här har vi samlat de bästa tipsen från några av de mest begåvade makeupartisterna i branschen.

Innan du börjar

Före varje användning, kontrollera papiljottern och se till att den övre och nedre delen av den är i linje med dynan. Omforma eller böj inte ramen på ögonfransböjaren. Se till att dynan är i form. Om dynan är deformerad, använd en ny dyna.

Hur du kommer till tekniken

1. Det första steget är att se till att dina fransar är så rena som möjligt innan du applicerar mascara. Detta kommer att förhindra att de skadas eller går sönder. Har du inte lagt på mascara kan du även böja dem hur många gånger du vill utan att de tar skada.

2. För att få maximal effekt, arbeta med ett öga i taget. Böj ena ögat och applicera mascara direkt efter. Fortsätt med nästa öga. Det gör att dina fransar kommer att hålla sig uppe längre och du kommer att uppnå maximal volym.

3. Försök att komma så långt in som möjligt med pincett och så nära fransraden som möjligt.

4. Många makeupartister böjer också försiktigt ögonfransböjaren utåt så att fransarna rullar sig uppåt och inåt. För att veta att du curlar rätt bör du se vattenlinjen på den övre fransraden.

5. Tryck försiktigt några gånger och släpp för att få bästa möjliga böjning. Du ska inte trycka hårt en gång och släppa utan tryck – släpp och upprepa tills du får den effekt du vill ha.

6. Se till att alla dina fransar är innanför ramen på ögonfransböjaren. Om det saknas några fransar, gör om. För det vackraste resultatet är det viktigt att alla fransar böjs lika mycket och på samma sätt.

7. Efter att du har böjt dina fransar, applicera mascara omedelbart enligt beskrivningen i steg 1.

Vilken ögonfransböjare ska jag välja?

Det som ofta skiljer en bra ögonfransböjare från en dålig är dynan. Kudden är vad dina fransar vilar mot när de trycks mot ramen. Om dynan är gjord av ett billigt material kommer dina fransar inte bara att skadas, de kan även skäras av. Om du har en bra pad kommer dina fransar att pressas med rebound för att få en vacker böjning.

En ögonfransböjare där du inte behöver sticka fingrarna genom hål är inte bara mer ergonomisk, utan minskar även risken för att du råkar fastna med fingrarna i fransböjaren och sliter av dina fransar.

Makeupartister extra proffstips

• Många gillar att blåsa varmluft på ögonfransböjaren för att få mer lock och ett resultat som håller längre. Rekommendationen är att blåsa med en varm hårtork i ca 10-15 sekunder. Placera alltid ögonfransböjaren mot din inre handled innan du använder den för att säkerställa att den inte är för varm, annars finns det risk att du bränner dig.

• Se till att fransböjaren är ren innan du använder den på dina fransar. Även om du bara använder den på rent, se till att den är fri från bakterier.

• Använd ett ögonfransserum regelbundet för att ge dina fransar en boost. Detta är särskilt viktigt om du använder mascara eller böjer dina fransar ofta. Serumet hjälper dig att stärka fransarna och göra dem längre och tätare.