Objekt har lagts till

5 tips för frisk hud

5 Tips For Healthy Skin

Känner du att de gråa och kalla vintermånaderna lämnar din hud kliande, röd och irriterad? Med några enkla tips kan du uppdatera din hudvårdsrutin, återfå lysten i ansiktet och känna dig redo för den kommande vårsäsongen.

Tips 1 - Identifiera din hudtyp: Att känna till din hudtyp är det första och viktigaste steget, enligt mig. På så sätt kan du anpassa din hudvårdsrutin med produkter som passar din hud och undvika produkter som din hud inte gillar. Det finns olika sätt att göra detta. Du kan till exempel boka en hudvårdsanalys med en hudvårdsexpert. Även om detta är en givande investering, kanske du inte känner för att göra det eller har budgeten för det just nu. Det finns också många gratis och snabba hudtester tillgängliga online. Dessa ger en bra indikation på var du ska börja och kan guida dig i rätt riktning. Så lär känna din hud och ta reda på din hudtyp – du kommer inte att ångra dig.

Tips 2 - Rengör händerna innan du tvättar ansiktet: Det kan låta självklart, men många glömmer faktiskt att deras händer är den smutsigaste delen av kroppen då de hela tiden vidrör olika ytor och utsätts för bakterier. För att undvika spridning av bakterier i hela ansiktet, som kan utlösa akne, tvätta händerna innan du rör vid ansiktet. Det är ett snabbt, enkelt och gratis sätt att hjälpa din hud att hålla sig frisk. Använd en ekologisk tvål för att dina händer ska vara mer skonsamma.

Tips 3 - Tvätta ansiktet med ljummet vatten: Att tvätta ansiktet är förstås det första steget i en hudvårdsrutin. Men många använder antingen för varmt eller för kallt vatten. Att använda fel temperatur kan öka hudirritationen. Dessutom kan varmt vatten torka ut din hud. Ljummet vatten är den perfekta kompromissen.

Tips 4 - Använd SPF året runt: Om du är intresserad av hudvård vet du förmodligen redan att solskyddsmedel är en otroligt viktig del av din hudvårdsrutin. På sommaren är detta nog självklart för många. Skadliga UVA-strålar som din hud behöver skydd mot är dock mycket längre och kan penetrera huden även på vintern. Varje hudvårdsterapeut jag har pratat med rekommenderar att du använder solskydd året runt eftersom det hjälper mot för tidigt åldrande, akne, hyperpigmentering och akneärr. Det är också ett absolut måste om du använder retinol, C-vitamin eller AHA- och BHA-syror. Våren och soliga dagar är runt hörnet nu, men vänta inte, börja använda solkräm idag.

Tips 5 - Konsekvens och tålamod: Din hud kommer inte att förändras över en natt. De produkter som ger bäst resultat på lång sikt är också de som tar längst tid att visa resultat. Det kan ta allt från fyra veckor till tre månader upp till ett år att se någon skillnad. Tålamod är nyckeln, och konsekvens är ett måste. Att hoppa över en natt kommer inte att förstöra din hud, men vill du ha resultat måste du också jobba för det.

Lycka till!

Skönhetshälsningar,