Objekt har lagts till

Vårdguide för siden

tjej brunt hår ligger på sidan
– Du behöver inte kemtvätta dina Lenoites sidenprodukter. Alla våra sidenprodukter är utmärkta att tvätta genom att följa våra rekommendationer. Se till att du använder kallt vatten, högst 40 grader. 30 grader är att föredra. Ju kallare desto bättre. Varmare temperaturer bryter ner trådarna med tiden och gör att silkets naturliga fibrer tappar funktion.

– Lenoites sidenprodukter bör tvättas för hand eller fintvättmaskin.

– För att förhindra att andra föremål i din tvättmaskin fastnar eller repas, såsom bh-krokar, knappar, dragkedjor etc. rekommenderar vi att du lägger dina Lenoites-produkter i en tvättpåse. På så sätt håller de sig åtskilda.

- Använd ett milt tvättmedel utan blekmedel eller enzymer och som är speciellt framtaget för ömtåliga tyger. Lenoites rekommenderar Y3, ett enzymfritt tvättmedel som finns i vanliga livsmedelsbutiker.

- När dina produkter har tvättats, häng upp dina Lenoites sidenprodukter och låt lufttorka tills de är helt torra.

- Stryk dina produkter enkelt med "silke"-inställningen på strykjärnet. Du kan också använda alternativet "ånga" på strykjärnet för att ånga bort eventuella rynkor eller veck.

- Om din Lenoites sidenprodukt får en fläck, blötlägg tyget i kallt vatten och torka av fläcken med ett milt rengöringsmedel. Undvik att lämna fläckar för länge, annars finns det risk att de stelnar och blir svårare att ta bort.

– Om du tenderar att sola utan solfläckar eller gillar att använda hudvård som missfärgar tyget rekommenderar vi att du använder Lenoites textilier i en mörkare nyans.