Objekt har lagts till

Lenoites ögonfransserum är helt fritt från prostaglandiner

Lenoites eyelash serum is completely free of prostaglandins

Ögonfransserum kan vara en utmärkt produkt för att förbättra längden och fylligheten på dina ögonfransar. Det finns dock viktiga faktorer att tänka på innan man väljer ett ögonfransserum med prostaglandinanaloger.


Historiskt sett började användningen av prostaglandinanaloger som en behandling för glaukom, en ögonsjukdom som påverkar synen. Man upptäckte att dessa ämnen också hade bieffekten att de stimulerade ögonfransväxten. Detta ledde till utvecklingen av ögonfransserum innehållande prostaglandinanaloger.

Läkemedelsverket avråder konsumenter från att använda produkter som innehåller prostaglandinanaloger då man kan drabbas av allvarliga biverkningar. Detta ämne finns därför inte i någon av Lenoites produkter.

Prostaglandinbaserade fransserum gör att fransarna växer väldigt snabbt. Däremot är bieffekten inte lika positiv.

Prostaglandinanaloger används i flera ögonmediciner för att sänka ögontrycket i grön grå starr. Vanliga biverkningar är ögonirritation, klåda, rodnad i ögonvita, ögonsmärta och förändringar i irisfärg (till exempel kan blåa ögon bli bruna!) Det finns också en liten risk för allvarligare biverkningar som ändrad ögonfärg och förändringar i ögontrycket.

Eftersom prostaglandin-härledda fransserum har så allvarliga biverkningar har både Läkemedelsverket och amerikanska läkemedelsverket (FDA) varnat dem.

För att undvika sådana potentiella risker rekommenderar vi att du väljer ett ögonfransserum utan prostaglandinanaloger. Vårt Lenoites Eyelash Activating Serum är speciellt framtaget för att vara prostaglandinfritt och innehåller istället noggrant utvalda ingredienser kända för att stärka och förbättra ögonfransarnas hälsa.

Vi prioriterar alltid våra kunders hälsa och välbefinnande och rekommenderar att du konsulterar en hudläkare eller ögonläkare om du har några tvivel eller funderingar kring användningen av ögonfransserum med prostaglandinanaloger.

Lenoites ögonfransserum är helt säkert att använda, och ett effektivt och bra ögonfransserum. Med Lenoites Eyelash Activating serum kan du känna dig trygg.