Objekt har lagts till

Sidenkuddfodral - är de värda priset?

  • person Laila Maria Högfeldt
  • calendar_today
  • comment 0 kommentarer
Silk Pillowcases - Are They Worth The Price?

Enligt mig är det viktigaste när man köper ett sidenkuddfodral kvaliteten.

Åtminstone om du letar efter ett örngott som ser vackert ut idag och imorgon, även med hållbarhet i åtanke. Det viktigaste är att den är gjord av 100% rent siden och att momsen är hög. Momme definierar tygets tjocklek och mängden siden. Ju högre momme, desto högre mängd silke, vilket också innebär högre kvalitet. Trådtätheten är också viktig.

Lenoiter har en tråddensitet på 6A, vilket ger en hög kvalitet och en intensiv täthet. Det finns också olika kvaliteter av mullbärssilke precis som det finns olika kvaliteter av bomull. Kvalitet beror på hur det är tillverkat och vilken leverantör av mullbärssilke som används.

Kvaliteten på Lenoite är magisk och verkligen det finaste sidentyget jag har lagt händerna på. De är också OEKO-TEX standard 100 certifierade, vilket innebär att de är godkända för spädbarn. Du kan låta en nyfödd bebis sova på örngott direkt efter födseln, örngotten är helt fria från kemikalier och gift. Dessutom har produktionen skett under goda arbetsförhållanden, vilket jag tycker är väldigt viktigt.

Men är ett örngott värt så mycket pengar? Det beror på vad du prioriterar.

Till exempel kan vissa som sover på en viss sida märka att håret på den sida som vanligtvis ligger mot bomullskudden är kortare och svagare. Detta beror på att håret har skavt mot bomullsörngott. Om du spenderar mer än tusen kronor för ett frisörbesök är priset på ett örngott definitivt värt det för att hålla håret friskt till nästa besök hos frisören. Dessutom suger inte örngott åt sig fukt från ditt hår, vilket bidrar till ett glansigare hår.

Inte bara hår – huden känns väldigt bra mot siden. Lägger du huvudet mot en bomullskudde kommer bomullen att absorbera hudens fukt. Om du lägger pengar på serum och nattkrämer kommer din hud inte att kunna behålla ingredienserna i produkterna under en längre tid. Jag kände att jag slängde mina pengar i avloppet när jag vaknade med ett torrt ansikte varje morgon, så jag började leta efter vad jag skulle göra och upptäckte sedan att kuddfodral i siden är lösningen på mitt problem. Silke absorberar inte fukt vilket gör att kudden alltid är torr men samtidigt återfuktande och len för din hud.


Jag hade också problem med att alltid vakna med sömnrynkor. De problemen är borta nu. Jag har ALDRIG sömnrynkor. Dessutom är siden fukt-, damm- och smutsavvisande vilket gör att mögel och kvalster inte trivs. Det är därför många personer med allergier eller känslig hud använder kuddfodral i siden.

Så igen – är ett örngott värt priset?

Det beror på vad du tycker att det är värt! Jag personligen har köpt många sidenkuddar i mitt liv och var besviken och trött på den dåliga billiga kvaliteten. De var tunna och inte alls glänsande. Det slutade med att det blev dyrare i slutändan än om jag hade köpt "rätt" örngott från början.

Det kan jämföras med olika frukter från olika leverantörer. Ett äpple är ett äpple precis som ett kuddfodral i siden är ett örngott av siden. Det finns billigare och dyrare äpplen. Vissa tycker att budgetäpplen är perfekta och andra vill betala mer för att köpa ett ekologiskt äpple som är giftfritt och plockat under bra arbetsförhållanden. När vi pratar om äpplen finns det olika sorters äpplen, precis som det finns olika sorters siden.

Skillnaden mellan ett kuddfodral i siden och ett äpple är att du äter äpplet. Skillnaden mellan ett besök hos frisören och ett kuddfodral i siden är att håret så småningom växer ut. Däremot kommer du att ha ett örngott i många, många år. Så om du frågar mig så är det värt det!

Det här kommer från någon som har köpt MÅNGA kuddfodral i siden och äntligen hittat rätt.Min favoritfärg är beige eller vit. Den vita är perfekt vit och matchar alla nyanser av vitt så att du aldrig behöver oroa dig för att den ska klippa. Roséguld är också helt magiskt!! Sen är det gröna också helt underbart... ja ni förstår. Jag kan inte bestämma mig... 🙂